OtaNano

OtaNano on kansallinen tutkimusinfrastruktuuri, joka tarjoaa valmistuslinjastot mikro- ja nanonrakenteiden, kvanttilaitteiden, mikrosysteemien ja mikrofluidististen sirujen, mikro- ja nanosensorien sekä fotoniikan ja optoelektronisten laitteiden valmistukseen.

Infrastruktuuriin kuuluu kattava kuvantamis- ja karakterisointilaitteisto, mukaan lukien elektronimikroskopia-, nanomikroskopia- ja röntgensirontalaitteistot. Ultramatalan lämpötilan johtavuus- ja korkeataajuusmittauksia varten käytettävissä olevat kryostaatit kuuluvat keskeisesti tutkimusinfrastruktuurin toimintaan.

OtaNano on nuorten tutkijoiden korkeatasoinen oppimisympäristö ja toimii tieteellisen tutkimuksen kansainvälisenä keskuksena. Laitteistoja hyödyntävät tutkijoiden lisäksi myös mikro- ja nanoteknologian sovelluksiin keskittyvät high-tech-yritykset. Infrastruktuuri toimii innovatiivisten mahdollistavien teknologioiden ja niiden käytännön sovellusten kehitysalustana.

Infrastruktuurilla on yli 20 vuoden vahva historia kansainvälisessä eurooppalaisessa infrastruktuuriyhteistyössä. OtaNano on open access -tutkimusinfrastruktuuri, jonka operoinnista vastaavat Aalto-yliopisto ja Teknologian tutkimuskeskus VTT. Infrastruktuuri on sekä akateemisten että kaupallisten käyttäjien hyödynnettävissä kansainvälisesti.

Lue lisää OtaNanosta englanninkieliseltä sivustolta.

Uutiset

Tapahtumat